Praktik

Vi søger løbende praktikpladser til vores unge. Vi på Fredtoften giver vores elever en  god balast med, når de skal ud og afprøve deres drømme i praksis

Gennem et udviklingsprogram ruster vi eleverne til praktikken på det ordinære arbejdsmarked, gennem kompetenceudvikling hvor eleven lære sig at lære. Vi har et løbende optag af elever, dette udnytter vi som en optakt til praktikken, og kan medføre følgende scenarie. 

Som "gammel" elev på Fredtoften, kan de blive anmodet om, at tage hånd om den nye elev, "dermed bliver de gamle elever" introduceret til arbejdsmarkedets hieraki. De udfordres, og bliver vurderet via deres arbejdsindsats og sociale kompetencer, når de bliver "udpeget", til at tilrettevise nyankomne elever i arbejdsrutinerne på Fredtoften. I denne proces implementeres der en læringsproces, som skal lære eleven at træffe valg på grundlag af sin egen viden. Desuden skal den unge videreformidle denne verden til en anden elev. På denne måde, lærer eleverne i praksis, at forholde sig til det de har lært sig, gennem STU'en på Fredtoften. Den meget komplekse og sårbare situation som eleven står i, skal ruste den unge til at modstå presset af de forventninger, som de vil møde i deres praktik på det ordinære arbejdsmarked. 

Som en yderligere introduktion til praktikken, og for at konfrontere vores elever med en kontakt til omverdenen, vil vi etablere et værksted, hvor vi tilbyder "Fest til Hest". Børnehaver mv. og familier med børn, kan afholde børnefødselsdage på Fredtoften. På denne måde, efterligner vi et reelt arbejdsforhold. De unges opgaver vil være, at tilrettelægge og pynte op til festen, sadle hesten op og trække børn på hesten. Andre personer, der ønsker sig en rideoplevelse, vil også kunne købe sig ind via en gavekortordning. Hensigten er, at de unge erhverver sig sociale kompetencer i at være sammen med andre mennesker, samt en mindre viden omkring børn og deres behov. 

Som arbejdsgiver er du velkommen til at komme forbi, for at se hvad vi kan tilbyde.

 

Med venlig hilsen

Skoleleder 

Marianna Synne Giese